fbpx

Google Analytics

Google Analytics is een gratis dienst van Google om statistieken van je website weer te geven. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de bezoekers die jouw site ontvangt. Aan de hand van deze informatie kan je jouw site optimaliseren naargelang het gedrag van deze bezoekers.

Welke informatie biedt Google Analytics?
In hoofdzaak kan je het aantal (unieke) bezoeken, paginaweergaven, bounce percentage en gemiddelde tijd op de pagina of site raadplegen. Ook meer gedetailleerde informatie zoals op welke pagina je bezoekers binnenkomen en op welke pagina ze je site verlaten.

Door de pijplijn van de pagina’s die je bezoekers volgen kan je nagaan welke pagina’s het interessantst zijn volgens het bezoek van je bezoekers.
Via welke pagina bezoekt men jouw site? Is dit meer door de pagina die je gebruikt in je Adwords campagne, of is het via de pagina link op Facebook?
Al deze informatie heeft vele voordelen, je komt zo te weten welke reclame campagne het meest effectief is, alsook welke pagina het meest interessante informatie weergeeft volgens jouw bezoekers.

In onderstaande afbeelding kan je zien hoe lang gemiddeld een bezoeker op je site blijft. De afbeelding hieronder is van een site die wij beheren voor één van onze klanten. We weten dus dat de bezoekers die gemiddeld tussen 60 en 600 seconden op de website blijven effectief overgaan tot een aankoop.
Zijn de bezoekers die maar 10 seconden blijven dan onbelangrijk?

De bezoeker van je contactpagina, op zoek naar je telefoonnummer of e-mailadres heeft gevonden wat hij zocht en is dus verder geholpen.
Een bezoek aan een artikel op jouw site: of de bezoeker is op een pagina gekomen met informatie niet relevant voor hem of de pagina is niet juist opgesteld waardoor de bezoeker niet lang verbleef op je site.
Deze laatste groep van bezoekers? Niet zo geweldig, en daar dienen we iets voor te gaan doen: Je site optimaliseren zodat ze voortaan wel langer gaan blijven.

Heb je nood aan hulp om de gegevens van Google Analytics te interpreteren en om te zetten naar bruikbare informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij gaan samen bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen.
Startnet Services bvba

Beerensheuvelstraat 33

3630 Maasmechelen

Btw: BE0715829712

Startnet Social Media